söndag 28 april 2013

Olipa päivä!

Eilen oli tapahtumarikas päivä.

Ensin Lahden KV näyttely Sacen ja Vannian kanssa. Sace esiintyi taas takuuvarmasti siinä missä Vanniaa ei huvittanut yhtään. Juoksi löysästi ja poukkoillen oli vauhti nopea tai hidas. Ei halunnut seistä eikä antanut asetella. Venyttely takajalkaa selkälinjan yli kun yritin asetella - ei siinä voinut muuta kuin nauraa. Onneksi tuomarikin nauroi sille. Kehän jälkeen Vannia kyllä poseerasi tuolilla vaikka kuinka hienosti korvat pystyssä!

Rodusta kiinnostuneita oli siinä kehän laidalla ja juttua riitti. Yritin vastata kysymyksiin parhaani mukaan ja Sace ja Vannia sitten tekivät PR-työtä siinä. Toivottavasti kyselijät löytävät rodun kotisivut ja hankkivat joskus tällaiset ilopillerit itselleen.

Sace oli PU2 ja myös rodun ROP Juniori ja osallistui Royal Caninin kisaan.
Sen järjestely oli yhtä kaaosta. Liian pieneen kokoomakehään sulloutuis varmaan yli 80 rotunsa parasta junioria ihan sattumanvaraiseen järjestykseen. Oli roturyhmät sekaisin ja isot ja pienet sikin sokin.. Tuomari puikkelehti edes takaisin koirien välissä katsomassa niitä, liikuttamiseen ei mitään mahiksia.

Iso kehä ei ollut mistään kohtaa tarpeeksi suuri. Lopujen lopuksi koiria oli kahdessa rivissä kehässä. Mekin esiinnyimme peräti 1,5 metrin matkalla ennenkuin tuli stoppi! Jatkoon menivät sellaisia varmoja rotuja ja niitä jotka saattoivat ottaa enemmän kuin 5 juoksuaskelta kehässä. Ihan turhaa jäädä sinne odottelemaan sitä kisaa kun kaikilla osallistujilla ei ollut samanlaisia mahdollisuuksia esiintyä.

Kotimatka sujui sitten hyvin vähän eri reittiä. Minusta on puuduttavaa ajaa samaa matkaa, joten yritän vaihdella mahdollisuuksien mukaan. Kun lähdin laitoin viestin kotiin ja mieheni otti pihvit lämpiämään ja nuijittaviksi.
Noh, kello oli jotain 17.29 kun tuli soitto, että käy kaupassa matkalla hakemassa salaattiaineksia - meille tulee illalla lasten kavereita grillaamaan. Noh, Valkeakosken uusi City- Market ohitettiin klo 17.52. En ole koskaan käynyt siellä, joten ohitin kaupan koska en varmaan olisi löytänyt sieltä mitään ja vielä eksynyt sinne.

Menin Kuljussa olevaan ruokakauppaan joka on auki klo 21 asti joka ikinen päivä. Hulllaannuin ostamaanmm  erilaisia sipuleita, ruokermaa, yrttejä jne ja suunnittelin uutta jännittävä kastiketta pihveille. Jälkkäriksi itelleni ostin rasian Brunbergin mokka-suukkoja. Nam, nam!

Niin ne suunnitelmat muuttuvat!
Kotiin päästyä kuulin, että pihvit voi unohtaa. Corrado (maremmano-abruzzese) oli käväissyt keitiössä ja vetänyt alas leikkuulaudan jossa pihvit olivat. Se ja kotona olevat muut koirat pistivät naudanpihvit suihinsa. Olivat varmaan hyvin nuijittuja. Hyvin se Corrado yltää, joka paikkaan jos haluaa. Ensimmäinen kerta kun se putsasi pöydän noin tehokkaasti. Eli hyvästi pihvit ja uusi sipulikermakastike.

Anopilta tuli siinä sitten soitto, tulkaa kaffelle - tarjolla tonnikalapiirakkaa ym hyvää. Auto purettiin, mukana olleet koirat ruokittiin ja Sacesta otettiin muutama kuva pokaalin ja ruusukkeiten kanssa. Sitten autoon ja matkaan. Perillä sitten odotti kuohuviini ja kaikenlaista muuta hyvää. Oli nimittäin appiukon synttärit. Mukaan meidän koirista pääsivät Vito, Panda ja Vannia. Anoppilan koirat (kaksi villakoiraa) olivat sitten taas aivan hämillään näitten rynnistyksestä. Kaffetuksen jälkeen suuntasimme kotiin ja siellä lasten kavereita jo olikin.

Siinä sitten grilli lämpiämään ja makkaraa käristymään (heillä oli omat makkarapaketit mukana). Salaatti oli onneksi jo valmiiksi tehtynä odottmassa. Siinä sitten meni muutama tunti juttuja kuunnellessa.

Arvatkaa oliko oma sänky ihana paikka kun sinne asti pääsin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar